En kort introduktion til CBD-olie

xxcc22

Inden for de seneste par år er meget diskussion blevet dannet omkring såkaldt ”medicinsk cannabis”, der er et andet ord for CBD-olie. En form for stof udvundet af samme plante, hvorfra det euforiserende stof almindeligvis kendt som ”hash” udvindes. Sandsynligvis som følge deraf er der blevet slået hårdt ned på folk, der har groet cannabis angiveligt til medicinsk formål. Hvad er CBD-olie, og hvad er reglerne angående det?

Hvad er CBD-olie?

CBD-olie er et ikke-euforiserende stof, man kan finde i cannabisplanten. CBD er en forkortelse for cannabidiol og er en ud af i alt 113 aktive cannabinoider fundet i cannabisplanten. Hvordan det kan hjælpe mennesker rent medicinsk, er gennem menneskets endocannabinoide system. Et system, der vedvarende arbejder for at lindre og skabe balance. De stoffer, man kan finde i CBD-olien bidrager til at få dette system til at virke bedre. Det både skaber mere ro og dæmper sygdomssymptomer.

CBD-olie

Hvordan opnår man CBD-olie?

Som kontroversen omkring medicinsk cannabis også indikerer, er det ikke synderligt let at få fat i CBD-olie, selvom det ikke længere er fuldstændigt ulovligt. Siden januar 2018 har det været muligt at få udskrevet medicinsk cannabis for så vidt som en læge anser det for at være den rette behandling for din bestemte situation. Indtil videre er dette blot en forsøgsordning og vil forblive hængende i mindst fire år regnet frem fra 2018. CBD-olien kan kun forhandles på apoteket og ikke på internettet. Hvis ikke man har fået det på recept, er det ulovligt at være i besiddelse af det. Begrundelsen for dette har at gøre med usikkerhed omkring, hvorvidt det lever op til dansk lovgivning. Mere præcist findes der krav til CBD-oliens indhold, som ikke nødvendigvis leves op til af udenlandske producenter. Lige så snart man har fået fat i CBD-olie må man endvidere ikke sælge det videre i det mindste i Danmark.

Læge

Hvad siger Fødevarestyrelsens omkring CBD-olie?

Helt konkret er det udelukket for børn under 18 år samt gravide og ammende. Indholdsmæssigt er det vigtigt, at CBD-olien forbliver rent medicinsk, hvilket vil sige, at dets indhold af THC (tetrahydrocannabinol) skal være meget lavt; på under 0,2 % for at være præcis. Det skal holdes på et lavt niveau, da THC er et euforiserende stof, som også findes i cannabisplanten. Cannabisbaserede fødevarer må højst indeholde 0,25 mg THC per kg og den øvre grænse for en voksens indtag af THC ligger på 1 g per kg legemsvægt dagligt. For at få mere at vide om CBD-olie læs mere her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *