Erstat solksinsferien med en tur i haven

xxcc22

Danskerne elsker solskinsferier. Vi elsekr at tage af sted i store fly mod varme lande for at kunne ligge ved kanten af poolen eller ved stranden og slikke sol. Der er bare et enkelt problem. Selvom en solskinsrejse eller en såkaldt charterrejse er blevet billigere på grund af billigere fly de sidste 20 år, så er det stadig enormt dyrt at komme afsted alle mand. Specielt hvis I er en lidt stor familie, der skal have alle med.

Derfor er det heller ikke sikkert, at i lige har pengene, tiden eller muligheden for at tage af sted til sydens sol hver eneste sommer, men så må man jo bare finde på noget andet. Der er trods alt også lækre og varme dage i løbet af den danske sommer, og dem er det bare med at nyde, hvis man er til din slags.

Have med bord og stole

Gør haven indbydende

Dem kan man jo så med fordel nyde fra en liggestol eller en hængekøje i haven, men det kræver selvfølgelig, at ens have bare er en smule indbydende i første omgang. Der er heldigvis mange måder at gøre en have både smuk og indbydende, og hvis man bliver en smule grebet af det, kan man endda sætte sit eget personlige præg på haven. Hvis man ikke rigtig har gået op i haven førhen, er første skridt imidlertid at få denne underkontrol. Sørg for eksempel for at få klippet græsset ned i en bestemt højde og behandle eventuelle mospletter på plænen. 

Hvis du har mod på det, kan du endda gå skridtet videre og bruge noget af sommerferien på at lægge en lille flisesti i haven eller måske endda en hel terrasse. Det handler kun om havens størrelse og jeres ambitioner for den, og det er overraskende hvor lidt arbejde der skal til at lave en rigtig flot have. Læs mere her om, hvordan du gør din have flot og et godt sted at være, samt hvad du måske skal have købt til den.

Trampolin og børn

Brug tid i haven

Når du først har fået rettet din have til, anrettet et par bede og måske lagt en flisesti, så vil du opleve, at det er meget mere tillokkende at bruge noget tid i haven. På et tidspunkt bliver det faktisk underordnet, om man sidder med fleecetrøje på eller ej i liggestolen, det handler nemlig mere om at nyde omgivelserne og den friske luft, end det handler om at nyde den varme, man førhen har jagtet.

Hvis du skal gøre det naturligt for både børn og voksne at opholde sig i haven, kan du med fordel også ligge op til nogle aktiviteter, man kan lave i haven. Hvis i har råd og plads til en trampolin er denne selvfølgelig oplagt, men et oppusteligt svømmebassin ligeledes lægger op til leg i sommermånederne.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *