Inviter dine venner over til lækker sydlandsk mad

xxcc22

Endelig er det blevet din tur til at lege vært, men du er alligevel blevet i tvivl om, hvad du skal servere for dine venner. Der er slet ingen grund til bekymring. Hvad med at tage dem en hurtig tur ned til syden med nogle sydlandsk inspireret retter. Så er du sikret en god aften med en masse lækker mad. 

Sydlandsk inspireret mad 

Intet burde holde dig tilbage, hvis du har lyst til at invitere folk over til en hyggelig aften. Slet ikke maden. Hvis du ikke selv har nogle gode idéer, så burde du prøve at tage et kig på noget af den lækre sydlandske mad, der findes i blandt andet Italien og Spanien eller måske Frankrig. 

Ikke nok med at det er super lækkert, så er det også forholdsvis nemt, for du kender måske allerede til de forskellige retter. Det eneste det kræver er lidt forberedelse, og så vil du uden tvivl imponere dine venner. 

mad

Rig mad fra Spanien 

Start middagen ud med et smut forbi Spanien. Som en hurtig forret kan du stille din egen version af tapas eller paella ud på bordet. Du kan lave din helt egen kombination af forskellige smage med muslinger eller skaldyr. Hvis du ikke før har prøvet at lave det, kan du også vælge at følge en opskrift. 

Hvis du gerne vil have det simpelt og let til forretten, kan du lave portionerne ganske små. Der er trods alt mange andre steder, som du også skal nå at besøge ved hjælp af de lækre sydlandske retter. 

Lækker mad fra Italien 

Tag et hurtig smut ned til Italien med en hjemmelavet pizza eller måske en omgang pasta til hovedret. Du kan vælge at lave en let omgang bolognese eller pasta med sauce. Hvis du føler dig mere tryg med en god omgang lasagne, så er der også plads til det.  

Italien er trods alt kendt for sin pizza. Og selvom det er en ret, som alle har prøvet at spise før, kan det med sikkerhed stadig bringe et smil på dine venners ansigt, når du præsenterer det på middagsbordet. 

snegl

Fin mad fra Frankrig

Som en prik over i’et kan du overraske dine venner med lidt mad fra Frankrig. De har nogle pænt populære supper, som du kan prøve at lave. Der findes også diverse tærter. 

Men hvis du gerne vil gøre noget ekstra ud af det, så kunne du prøve at give dine gæster et par af Frankrigs mere rustikke retter. Måske får du et godt grin ud af det. Franskmændene er nemlig kendt for den klassiske escargots en coquilles eller snegle i hvidløg. 

Intet vil slå dine gæsters reaktion, når du sætter dem ind på bordet. Derefter kan du prøve at muntre dem op med en god dansk dessert, så de kan få lov til at returnere til Danmark og komme sig over madchokket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *