Tag på forlænget weekend til solrige Barcelona

xxcc22

Barcelona er en verdenskendt og populær destination. Det er en by, der virkelig har noget at byde på. Der er masser af sol, interessante turistattraktioner, god mad og sidst med ikke mindst strand. Desuden er det en by, der egner sig til en forlænget weekend, pga. størrelsen.

Den katalanske hovedstad er et yderst populært rejsemål

Spanien er generelt ét af danskernes mest populære feriemål. Det er der ikke noget at sige til, for her finder man masser af sol, en rig kultur, strande, gode priser samt god mad og drikke. Der er noget for enhver smag i Spanien.

Sydeuropa

Et af de mest populære rejsemål er det katalanske hovedstad, Barcelona. Med over 32 millioner årlige turister i forhold til byen ca. 1,6 millioner indbyggere taler det vist for sig selv: Der er tale om en yderst populær by. Det er en kombination af flere ting, der gør byen så poplær. Først og fremmest er det nemt at komme til og fra den, med mange gode tilbud fra forskellige flyselskaber. Barcelona har ABC – art, beach, culture –  som er med til hæve niveauet. Hvis man bliver træt af byens stress og jag, kan man nemt søge ned på en af de mange strande, og nyde et glas iskoldt sangria sammen med en paella. Der er ikke mange storbyer på verdensplan, der kan tilbyde noget lignende.

Desuden er det en by, der på mange måder er perfekt til en kortere weekendtur. Barcelona er ikke overvældende stor, og det er nemt at komme rundt. Derfor kan man se store dele af byen på ganske få dage. Det er en god destination, både hvis man leder efter en romantisk getaway med ens udkårne, eller hvis man vil på tur med vennerne eller veninderne. Det er en by med et livligt natteliv.

Hvad skal man se i Barcelona?

Der er mange spændende turistattraktioner at besøge i byen. Nogle af de vigtigste og mest populære er uden tvivl den verdensberømte arkitekt Gaudis værker. Hans værker er unikke, og står som et smukt symbol på den katalanske modernisme. Nogle af de vigtigste værker er den verdensberømte kirke Sagrada Familia, som stadig ikke er færdigbygget. Gaudi døde i en ulykke i 1926, inden han kunne færdiggøre kirken. Siden har mange arkitekter arbejdet på den, men arbejdet skrider langsomt frem, da tegningerne for den gik tabt under den spanske borgerkrig. Man kan også besøge den smukke park, Parc Güell, eller tage ind og se nogle af de huse, Gaudi har designet: La Pedrera eller Casa Batlló.

Rejse sydpå

Hvis man er mere til museer har byen et stort udvalg. Man kan f.eks. tage på Picasso-museet, og se en stor samling af nogle af hans fineste værker. Det er i sig selv en stor oplevelse at gå rundt i det gotiske kvarter af byen, og nyde de smalle gader og den unikke stemning. Der er også mange spændende kvarterer, der kan udforskes, som f.eks. Gracia, der førhen var en landsby for sig selv. Ellers gælder det om at nyde den gode mad, tapas og masser af vin.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *