Lad dig inspirere af Sydens køkkener

xxcc22

Hvis du er typen, som laver mad hver eneste dag, kan du sikkert godt bruge noget inspiration. Det kan være rimeligt svært at finde på nye og lækre retter hele tiden, så det kan ende med at koste en hel del timer på Google. Det er ikke altid lige til at finde ud af, hvad man har lyst til, og det blive nogen lidt sære blandinger, hvis man vælger at freestyle. Som udgangspunkt er det en god idé at opdele mad i forskellige køkkener – på den måde kan hurtigt afgøre, hvilken type mad du har lyst til, og så er udvalget pludselig mere begrænset end ellers. Her får du forslag til to lækre sydlandske køkkener, som gemmer på skønne retter.

vandmelon

Det italienske

Det italienske køkken er verdenskendt, og det er der mange gode grunde til! Det er fyldt med herlige, runde smage og simple, fyldige retter, som bringer både glæde og fyldte maver med sig. Der findes enormt megen god italienske mad, så der er nok at vælge imellem, men der én klassiker, du ikke må snyde dig selv for.

Du kender helt sikkert spaghetti bolognese, men har du nogensinde lavet den på ægte italienske vis? Hver egn og hver italiensk mama har deres egen helt egen måde at tilberede den på, men der er et par grundregler, som får hver en klassisk dansk spaghetti med kødsovs til at blegne. Du er måske vant til at bruge hakket oksekød, men de fleste italienere sværger til kalv og flæsk, som gør noget helt specielt for smagen. Så er det også vigtigt, at du hælder en god sjat rødvin i, som giver saucen mere kraft. Endelig skal den koge længe – helst flere timer – og så kan du afslutte med en god sjat fløde, som gør retten cremet og lækker. Den serveres naturligvis med parmesan og gerne en grøn salat.

spaghetti

Det græske

Det græske køkken er bestandigt og leder tankerne mod vidunderlige ferie fyldt med solskin og skummende bølger. Det er kendt for at være temmelig fedt, men faktisk ikke særligt usundt – mange græske øer har nemlig en rigtig høj gennemsnitslevealder.

En god græsk salat går man aldrig galt i byen med, og den er også super nem at lave. Den kræver bare friske råvarer og så en lækker fetaost. Det er vigtigt, at du både husker den grønne peber og sorte oliven af høj kvalitet. Selvfølgelig skal den toppes med olivenolie og en god balsamico. Den serveres med godt brød, men hvis du er ekstra sulten, kan du tilføje kød af en art. De lækre souvlaki-grillspyd er for eksempel et godt bud på en skøn kødret, som passer perfekt til salaten.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *