Når vi rejser syd på og elsker det

xxcc22

Er der noget bedre end en tur syd på til sol og varme? Hver sommer valgfarter vi danskere til varmere himmelstrøg, fordi den danske sommer både er lunefuld og ensartet. Vi vil gerne ud og opleve andre kulturer, nye smagsindtryk, solgaranti og en afslappethed langt væk fra de hjemmelige forpligtelser som arbejde og vedligeholdelse af hus og have. I det følgende kan du læse lidt om de sikre destinationer i sydens sol, men også om nye steder, som vi danskere måske skulle overveje at besøge. Du kan også læse lidt om bagsiden af medaljen ved den turisme, som vi hvert år støtter. Det er nemlig vigtigt at vi er bevidste turister, når vi rejser ud.

Sydeuropæisk charme – med en pris

Vi kender alle til den sydeuropæiske charme i Grækenland, Italien og Spanien. Alle tre lande, som sammen med Tyrkiet har lokket os danskere til i stor stil i de seneste fem årtier og med garanti vil gøre det i de næste fem også. Her finder vi det trygge og sikre ferievalg, som med garanti vil gøre de fleste turister glade i låget. Det kommer dog også med en bagside af medaljen. De tre store europæiske turistmål og Tyrkiet lider nemlig i stor stil under det tunge aftryk, vi som turister efterlader hvert år.

albanien

Den grimme side af turistindustrien

Økonomisk er turister en kæmpe fordel, men strande, havet, byerne og kulturen er under pres. Den lille græker lider, fordi vi i stor stil vælger hans lille hotel fra, til fordel for de store all inclusive hoteller, som ofte er ejet af udenlandske investorer. På den måde får den almindelige græker, italiener eller spanier ikke megen del i det økonomiske udbytte efter endt sommersæson og det kan ses på det slid, vi hvert år efterlader. Derfor er det vigtigt at du er bevidst omkring dine valg, når du rejser syd på.

Syd på til nye destinationer

Måske er det på tide at prøve at besøge andre sydeuropæiske lande? Kroatien og Albanien kan lokke med samme lækre sommervarme og skønne kulturer, som de store feriegiganter. Her finder du bare ikke i samme grad den form for turisme, som desværre er blevet realiteten i andre lande og hvis man gør, så kan man jo tage det bevidste valg, at gå uden om. Det er i sandhed mest interessant at opleve et land i øjenhøjde med den befolkning, som bor der. Du kommer ikke hjem fra en all inclusive ferie med megen bevidsthed omkring det land du besøger. Det gør du kun, hvis du aktivt opsøger de lokales restauranter og hoteller. Giv det en chance og du vil ikke fortryde.

fotograf

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *