Spar op til din næste ferie med kryptovaluta

xxcc22

Du har sikkert hørt det sagt her og der: kryptovaluta. Men er det mere end bare det seneste i en lang række af buzzwords? Kan man, og bør man overhovedet sætte sin lid til kryptovaluta blandt andet hvad angår opsparingen til sin næste ferie?

Person med hættetrøje og maske

Hvad er kryptovaluta?

Kryptovaluta er en form for digital valuta, der hverken opereres af banker eller regeringer i modsætning til fysiske valuter. Man kan dog stadig spekulere i digitale valutaer på samme måde som med de fysiske. Der findes over 1500 forskellige kryptovaluter på nuværende tidspunkt og dette antal forventes at stige med tiden. ”Krypto”-delen af navnet kommer af ”kryptering”; en form for teknologi, der først for alvor brød frem i anden verdenskrig til brug for at overføre information uden fare for at blive sporet. Oplysningerne bliver omdannet til ulæselige koder, der er vanskelige og/eller tager lang tid at afkode. Hver gang man foretager en transaktion i en bank, bliver det noteret, hvem der sender, og hvem der modtager. Dette undgår man med kryptovaluta, der ikke kan spores af nogen som helst. Derved opnår man høj sikkerhed og anonymitet.

iPhone med kryptovalutakurser

Hvorfor investere i kryptovaluta?

Som før nævnt er den største fordel ved kryptovaluta, den anonymitet, den tilbyder. De vanskelige koder gør særligt svært at finde ud af, hvem der sender og modtager penge. Det betyder dog også, at det er oplagt for kriminelle at udnytte denne teknologi. Anonymiteten er også i fare for at blive reduceret, da EU er interesseret i at regulere digitale valutaer. En sekundær fordel, som vil forblive hængende, selv hvis anonymiteten går væk, er hvor hurtigt, det er, at overføre penge. I en traditionel bank kan det tage flere dage for penge at blive sendt fra den ene side af kloden til den anden, mens det blot tager nogle få minutter via kryptovaluta. Det er også billigere end alternativet. 

Til dem, der er interesseret i investering, kan kryptovaluta også være en potentiel guldmine, da man kan opnå stort afkast. Her gælder dog det samme som med aktiespekulation, da det handler om at købe og sælge på de rette tidspunkter. Som sagt findes der mange forskellige kryptovalutaer på markedet, så det kan være vanskeligt at beslutte sig for, hvilken man bør investere i. Derfor kan det være en god idé at tage et kig på Cryptoinvesting.dk, som indeholder meget mere information og råd om dette nye marked. Lær for eksempel om bitcoins, ethereum og litecoins.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *