Byg huset større, og rejs væk fra byggerodet

xxcc22

Går du og drømmer om mere plads? Har du søgt efter ny bolig, men har vanskeligt ved at finde det helt rigtige? Måske er løsningen en ganske anden. 

Det kunne være en tilbygning eller bare en renovering af huset, som vil resultere i en pladsoptimering af de eksisterende kvadratmeter, vil kunne indfri drømmene om et større bolig.

Lommeregner

Hvad skal der til?

Hvis man har forsøgt at finde ny bolig, men uden held, kan det være, det er fordi, man i virkeligheden er ret godt tilfreds med den nuværende bolig. Så skal der mere til, før at man tør satse på at sælge og købe nyt. Hele processen med at få sit hjem solgt og købt nyt involverer jo ofte en masse hårdt arbejde, bøvl og måske viser det sig, at det ikke kan lade sig gøre alligevel. Det kan være, at ingen er interesseret i at købe ens hus eller købet af det nye hus går i vasken. 

Tit er det en opslidende og stressfremkaldende proces at befinde sig i. Så man vil helst være sikker på, det er det, man ønsker, inden man sætter i gang.

Tænk hele huset om

Hvis man egentligt er glad for det kvarter, man bor i og har et fint forhold til naboer, som man faktisk gerne vil beholde, kan det være, man skal se på, om det ikke var en ide med en gennemgribende renovering af ens nuværende bolig. 

Det kan være, man skulle kontakte en arkitekt, som kunne komme op med noget inspiration til, hvordan man kan lave den nuværende bolig om til drømmeboligen. At hente professionel assistance udefra kan være med til at løfte det hele et niveau op. De har masser af erfaring at trække på og har før stået med en opgave, hvor der skal tænkes ud af boksen for at finde løsningen, som ejerne selv ikke har kunnet komme på. 

Skal der laves om på hele huset, kan man kontakte konstruktionsingeniøren Jonas Calceku. Han vil kunne være behjælpelig med udregninger på eksempelvis taget. Det kan være, at man vil have ny tagkonstruktion som en del af nyrenoveringen af huset. Ligeledes kan han foretage statiske beregninger af en tilbygning i tilfælde af, at man ønsker at udvide sit hjem.

renovering

Rejs fra byggerodet

Husprojekter kan være stressende at være en del af i en længere periode, så det er vigtigt at prioritere andre ting også i denne tid. 

Er der dele af renoveringen, som giver anledning til, at man må flytte ud, kan man benytte lejligheden til at tage sig en ferie sydpå. Det giver lige et afbræk og en pause fra alt det praktiske bøvl i forbindelse med huset. En renovering kan jo tage både hele og halve år, og det tager på overskuddet hos både forældre og børn, som jo ikke selv har valgt, at de skal stå i byggerod til anklerne og ikke kan få legeaftaler med hjem, da børneværelset midlertidigt er forvandlet til en byggeplads.

Bagefter kan alle vende solbrune hjem fra ferien sydpå med fornyet energi til at tackle alle udfordringerne igen.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *