Sådan passer du bedst på din hud, når du er på ferie

xxcc22

Hvis du har planer om at tage på solferie, kan det være en rigtig god ide at følge et par gode råd om, hvordan du på bedste vis tager dig af din hud. Du ved sikkert allerede, hvor hårde solens stråler kan være mod din hud. Derfor er der et par ting, du bør gøre, når du rejser mod varmere luftlag.

Husk at pakke solcremen

Du ved det sikkert i forvejen. Solcremen er et must, når du skal ligge og slikke sol på stranden i flere timer. Sørg for at købe en solcreme af god kvalitet og husk, at du bør smøre dig ind jævnligt. Således beskytter du din hud mod de to former for stråling nemlig UVA-strålerne og UVB-strålerne. Hvor UVA-strålerne kan ælde huden og medvirke til at udvikle hudkræft, kan UVB-strålerne gøre huden forbrændt.

Kvinde smører solcreme på

Medbring din egen pude

Rettere sagt en Save My Face hovedpude. Denne pude har en speciel udformning, der gør, at dit hoved ligger frit, når du sover på siden eller på maven. Udformningen gør, at trykket på ansigtets væv og muskler lettes, så dine sovelinjer, der med tiden sætter sig til rynker, mindskes. Samtidig reducerer den hævelser omkring øjne og i ansigtet. Save My Face Roskilde er her, den blandt andet kan købes i forskellige størrelser i enten bomuldsbetræk, silkebetræk, satinbetræk, mikrofiberbetræk eller breezesbetræk.

Reager så snart du bliver bare lidt rød

Hvis du efter at have solet dig et par timer kan mærke, at du begynder at blive lidt råd, er det ikke sikker, du kan nå at redde det med solcreme. Prøv i stedet for at dække dig til med et tyndt lag tøj eller søg ind i skyggen. Huden har på dette tidspunkt godt at en lille pause – især i timerne midt på dagen, hvor solen stråler er mest kraftige.

Smør huden ind i fugtgivende cremer og olier

Efter at have opholdt sig en hel dag i den varme sol, kan din hud have rigtig godt af at blive smurt ind i enten en aftersun lotion eller noget andet fugtgivende. Din hud bliver irriteret og stresset af at være udsat for solens stråler i så lang tid, og derfor kan en aftersun være med til at køle og berolige huden. Solen er ligeledes med til at udtørre huden, og det samme er klor- og saltvand. Derfor er det en god ide at bruge en god fugtgivende creme eller sågar en olie såsom kokosolie.

Taske med cremer

Drik rigeligt med vand

Solen er altså din værste fjende, når det kommer til at undgå udtørret og sund hud. Samtidig dehydrerer du også hurtigt i varmen, når du sveder meget. Det er derfor enormt vigtigt – også for din hud – at drikke rigeligt med vand, når du opholder dig i varmen. Når du søger for at drikke nok væske i løbet af dagen, skyller du samtidig mange giftstoffer, som ophober sig, ud af kroppen, hvilket resulterer i en smukkere og sundere hud. Sørg for at drikke lidt vand hele tiden, så du ikke drikker en masse til morgen eller venter indtil lige inden, du går i seng. Ved at brede indtaget ud over hele dagen, holder du dig dermed tilstrækkeligt hydreret.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *